Waarom MediaLook?

Wat kan MediaLook voor u betekenen?

MediaLook is een complete storage en Software as a Service (SaaS) oplossing.

We gaan uit van professioneel gebruik waar snelheid (performance van het systeem), doordachte software en met waarborgen omgeven opslag van ruim voldoende capaciteit vereisten zijn. U kunt MediaLook vergelijken met een systeem dat u zelf kunt opzetten en beheren. Hier zijn een systeembeheerder, voldoende technische kennis en investeringskapitaal voor nodig. Ons rekenvoorbeeld toont de kostenbesparing die u zult maken als u voor MediaLook kiest.

Omschrijving Toelichting per jaar4 per maand4 Omschrijving Toelichting per jaar4 per maand4
Server1 Aanschaf € 2.500 € 833 € 69 MediaLook
Standard
ASP/SaaS
business model
€ 4.500 € 375
DBMS licentie2 Aanschaf € 3.895 € 779 € 65
DAM software2 Vergelijkbaar:
€ 3.500
€ 700 € 58
Software onderhoud 20% van de licentiekosten per jaar € 1479 € 123
Glasvezel internet 100 Mbit/sec.
upload snelheid
€ 1.800 € 150
Systeem beheer3 1,5 mandag per maand € 7.200 € 600


Totaal eigen systeem (ex. btw)
€ 12.791 € 1.066 Totaal MediaLook Standard (ex. btw)
€ 4.500 € 375
1 Afschrijvingen op basis van 3 jaar – 2 Afschrijving op basis van 5 jaar – 3 Op basis van €50 per uur – 4 Afgerond op hele euro’s

Value for money

De werkelijke kosten in uw specifieke situatie kunnen natuurlijk variëren. Zo kan in een groter bedrijf bijvoorbeeld serverruimte gedeeld worden en de prijs van de applicatie kan afwijken. In het rekenvoorbeeld is uitgegaan van MediaLook Standard. Deze versie is geschikt tot 10 gebruikers en 5.000 assets. Afhankelijk van uw wensen kunt u ook voor een kleinere of meer uitgebreide licentie kiezen. Bekijk de tarieven en verschillen onder de tab “Licenties“.

MediaLook zal u geld besparen! Bovendien zijn grote investeringen en beslag op het bedrijfskapitaal niet nodig: u kunt direct starten.

Voorbeeldsituatie

Waarschijnlijk komt het u bekend voor: u heeft een collectie digitale bestanden nodig voor een presentatie, onderzoeksverslag of marketingactie (logo, foto, audio, PDF en dergelijke). Aangezien uw organisatie al ruim in deze bestanden heeft geïnvesteerd zijn ze gebruiksklaar. Alleen waar staan ze? Bij een collega op de Apple/PC? Ergens op een server? Bij het reclamebureau? De realiteit wijst uit dat overal wat staat; dit is tijdrovend, er raken bestanden zoek en er ontstaan versieverschillen. Bovendien is kopiëren, verplaatsen en opslaan van beeldbestanden een forse belasting van uw systeem.

De oplossing

MediaLook, een unieke online MultiMediaBank, biedt de oplossing. Met MediaLook kunt u al uw digitale assets overzichtelijk opslaan in één gebruiksvriendelijk systeem. De meest gebruikte bestanden staan onder handbereik. De rest is eenvoudig en snel op te zoeken, waar u ook bent.

U kunt MediaLook naar eigen wens inrichten, gebruikers aanmaken, rechten toekennen en desgewenst bestanden delen met collega’s.

Argumenten voor MediaLook (U.S.P.’s):

  • All in one, software, systeembeheer en opslag;
  • Servergebruik, onderhoud, beveiliging en updates inclusief;
  • Slimme software bespaart tijd en bevordert kwaliteit;
  • Een browser met (breedband) internetverbinding;
  • Totale kosten zijn van te voren bekend, geen grote investeringen;
  • Snel rendabel, zelfs bij kleinschalig gebruik.

Terugverdientijd (R.O.I.)

Digitale bestanden bevatten de identiteit van uw organisatie. In grafieken, presentaties, logo’s, tekstdocumenten en foto’s wordt die vastgelegd. Alles waarin u zich onderscheidt zit er in. In een doorsnee organisatie wordt geschat dat zo’n 10% van de omzet in het maken van dit soort bestanden (assets) wordt geïnvesteerd. Bij een omzet van € 2 miljoen praten we over assets ter waarde van €200.000,-. MediaLook kan 10% besparing opleveren, doordat bestanden beter te vinden zijn en het minder tijd kost ze te distribueren aan de juiste persoon. De jaarlijkse besparing kan €20.000,- of meer zijn. MediaLook software zal dus in het eerste jaar al rendabel zijn.

Geeft u toch de voorkeur aan een voor uw organisatie op maat gemaakt systeem, dan informeren wij u daar graag over. BSL heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling van Digital Asset Management systemen voor een breed scala klanten.
Stuur een email naar sales@brightside.nl.